Intuíció

Üdvözlöm!

"Az asztalomnál ülve az Adria a tekintetem iránya. Tőlem kissé balra, idehaza a konstans, szolid és egyszerű. Szép-szép, de lassú és idejemúlt. Távolabb balra – Ázsiában – erőteljes, következetes, feltörekvő padlógyártás folyik, - teszem hamar hozzá, ma már európai minőségben. Jobb kéz felöl, az Alpokon túl százéves tradíciók, hatalmas cégek, irdatlan tőke és innováció, millió négyzetméterek, komoly verseny.  

Igen, intuíció. Ösztönös megérzés volt az, hogy tátong itt egy űr, azok leszünk mi. 2011.-ben határoztunk úgy, hogy a mögöttünk lévő több évtizedes, szerteágazó faipari gyakorlat, a bennünk feszülő bátorság és útkeresés engedi, hogy tovább lépjünk. Heten kezdtünk padlótermékeket gyártani, akkora műhelyben, amit télen délre, melegre leheltünk. 

Ma hetvenen vagyunk. Még mindig fapadlót gyártunk. Most már kell a roller, ha harmadjára kell körüljárni mindent. Olyan megmunkáló rendszereken dolgozunk, amik messze lehetővé teszik, hogy évente félmillió négyzetméter padlótermék hagyja el az üzemünket. Mégsem ezt az utat járjuk. Büszkék vagyunk arra, hogy ránk a mai napig igaz a manufaktúra jelző, nem cél a több és sok. Büszkék, hogy kizárólag Magyarországon termelt tölgyekből dolgozunk. Büszkék a tudásunkra, a munkakörülményekre, a hangulatra. Elégedettek, hogy világszerte mutatkozik igény a termékeinkre.

Különcök voltunk mindig, minden igyekezetünkkel azok is szeretnénk maradni. Emberi léptékű, mégis modern üzemünkben megbecsült, alázatos, jó kedélyű, vagány Srácok ragadnak pálcát minden reggel, mert a varázslatnak folytatódnia kell.  Addig gyártunk padlót, amíg örömünket leljük benne."


Neubauer Tibor

 

 

 Főoldal