Pályázat

A kedvezményezett neve: Soulum Factory Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Soulum Factory technológiai fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 29 249 717 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretén belül 2 db faipari gép beszerzése valósul meg.

GABBIANI PT 80 típusú CNC Táblafelosztó gép rakat adagolóval:
a választott gép lényegesen magasabb műszaki tartalommal rendelkezik, mint a versenytársak ebben a kategóriában. Robusztus gépváz erőteljes túlméretezése finom gépfutást és az SCM névhez méltó különösen hosszú élettartamot ígér. A fűrészágy egyszerű, precíz kialakítása a nagypontosságú fűrészművel hibamentes, megbízható működést eredményez. A fűrészmű tökéletes futására 5 év gyári garancia van. A gép vezérlésébe csak szigorúan válogatott, és tesztelt alkatrészeket építenek be, a kábelek és légvezetékek magas minőségűek csatlakozásaik védik a normál körülmények között kialakuló korrózióval, és öregedéssel szemben. A szoftveres támogatás egyedülálló a világon, a legjobb kihozatalú optimalizáló program, 3D látványú szabástérkép, hibadiagnosztika neten keresztül, címkenyomtatás, futási, és alkatrésznapló, magyar kezelőfelület.

A kettős vezérlés egyesíti az ipari vezérlések stabilitását a személyi számítógépek olcsóságával, és fejleszthetőségével. A vezérlő jeleket az ipari vezérlés adja ki a gépnek, míg a kezelőfelület egy jól megszokott személyi számítógépen fut, amihez nyomtatót, vonalkód olvasót vagy bármilyen más eszközt pont úgy csatlakozhatunk, mint otthon. A géppel szállított PC márkás, üzembiztos és a pillanatnyi piaci fejlődésnek megfelelő modern gép. A padlógyártás során felhasznált alapanyag a nyír rétegelt lemez darabolásához, méretre szabásához a jelenleg termelésben működő lapszabászgép kiváltása történik meg a beszerzésre kerülő táblafelosztó gép üzembe helyezésével a nagyobb termelékenység érdekében. Egységnyi idő alatt több alapanyag kerül előállításra mely a további munkafolyamatok eredményességét növeli.

Felületkezelő SP 6P, w gép:
A gép az előállított padlótermék felületének vegyszerrel történő fújását végzi. Ennek eredményeként jönnek létre a különböző színű fafelületek A padlógyártás során a padló végleges színét állítja be pácok, olajok felhordásával. A gép három fújó állomást tartalmaz, minden állomáshoz három automata fújófej tartozik, gyűjtő tálcával van ellátva és egy csatornával a termék direkt visszaforgatására. A gép működése egy központi PLC vezérlőpanelen keresztül történik, amely automatikusan szabályozza a pisztoly nyitó- záró funkcióját, a termék hosszához és a sebességhez igazodva, ezáltal biztosítja a termék takarékos felhasználását. A fújó fejek működése független.

A munkadarabok behordása egy oldószerrel szemben ellenálló szalagon történik. A szalagot egy fogas szíj hajtja, amelyet egy mechanikus sebességváltó-motor működtet. A rendszer magas teljesítménye és a permetező fülkében található fújó rendszer biztos védelmet nyújt a működési terület védelmében a szennyeződésekkel szemben. A terméket a fújó fejekbe egy membrán szivattyú adagolja. Más adagoló rendszerek is beépíthetőek, amelyek levegő-mix és kevesebb levegő nyomással működnek. A gép beszerzésével egy régi felületkezelő gép cseréje történik meg, biztosítva ezzel a termékpaletta szélesítését, alkalmazkodva a folyamatosan változó faipari trendekhez, vásárlói igényekhez. A gép üzembe helyezésével több lehetőség nyílik különböző felületkezelő anyagok alkalmazására is.

  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés: 2021.12.31
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02151


Főoldal