Felületkezelés

Termékeink használatra kész felülettel kerülnek forgalomba, melyek nem igényelnek fektetés utáni olajfelhordást. Egy padlótermék felületi zárását kizárólag a tervezett felület pórusossága, annak várt fényessége és ellenállósága határozza meg. Cégünk az oxidálódó felületkezelő keményolajokon, a levegőn száradó kemény-waxokon át, sok terméke esetében választja az uv-olajos zárást. Azt, hogy melyik eljáráshoz mit használunk, kizárólag az határozza meg, milyen módon érjük el a kívánt hatást a felületen.

Fontos ismeret, hogy a padlótermékekben előforduló ragasztóanyagok, felületkezelő olajok és lakkok emissziójának ellenőrzése során minden termékünk a német Deutsche Institut für Bautechnik intézetének emissziós tesztjein került bevizsgálásra. Egy teszt során 28 napon keresztül kerül egy speciális eszközben mérésre minden, ami a terméket elhagyja. Amennyiben a nyolcadik napon a kamrában nincsenek mérhető adatok, a teszt lezárásra kerül, ami annyit jelent, hogy a terméken nem mérhető emisszió. Három ilyen, a nyolcadik napon megszakított eredménnyel rendelkezünk, engedélyünkről a tanúsítványok menüpontban tájékozódhat.

Nem vagyunk hívei annak, hogy oldószeres vegyületeket növényi alapú olajoknak tituláljunk vagy „bio”-nak hívjunk. Minden modern eljárásban léteznek oldószerek, adalékanyagok, mesterségesen előállított pigmentek. Amennyiben ezen eljárások a gyártói előírások szerint kerülnek felhasználásra, úgy a kötést vagy száradást követően a termékben semmiféle egészségre ártalmas, elpárolgó vagy felszabaduló vegyület nem marad. A levegőn száradó készítmények megszáradnak, az uv-termékek a több rétegben történő kikeményítés során kötnek stabil és ellenálló felületté. Fentiek tehát nem tényezői az egyes padlófelületek kiválasztásának.

Nem több ez, mint egy húzd meg, ereszd meg játék. Igazán természetes, fahatású képet az oxidatív olajok rajzolnak, ez vitathatatlan. A jórészt elszívódó s a felületen elenyésző mennyiségben kikeményedő keményolajok őrzik leginkább azt, amit egy faburkolattól szeretnénk. Teljesen matt, de telt színű, természetes felületek, tapintható struktúrák. Ezzel együtt a stabilitásuk sem vethető össze egy két-három rétegben húzott uv-bázisú zárással, mely a felületen kikeményedve kínál több évtizedes védelmet a burkolatnak. Cégünk esetében nem beszélhetünk a hagyományos értelemben uv-olajokról. Évtizedes tapasztalattal bírunk e téren, képesek vagyunk akár 5 Gloss matt illetve átlélegző felületeket produkálni foto-polimer termékekkel. Az uv és oxidatív olajok közötti választás lehetőségét szabadon hagyjuk klienseink számára. Monte-Titano termékcsaládunkban egyenlő számban használjuk mindkettőt.

Nem festünk, fát színezünk. A tölgyekben jelen lévő Tannin a barátunk. A természetben is szabadon elforduló anyagokkal színezzük termékeink jelentős részét. Vizes oldatok formájában dolgozunk szervetlen vegyületekkel, sókkal, szulfátokkal, lúgokkal. Ezen eljárások mindegyike évtizedes fejlesztő munka eredménye, egyedülálló tudás.

Padlógyártó üzemünk nem hagyatkozik egy, állandó festékipari beszállítóra. Sok neves céggel dolgozunk együtt a felületkezelés terén. Mindenkitől azt szerezzük be, amiben a legjobb. Így törekszünk a bennünket jellemző kivételességre és változatosságra a padlóiparban.

Biztonságos, tartós termékeket gyártunk.

 Főoldal